זקינטוס, האי היווני הקסום, מציע שילוב של חופים עוצרי נשימה, אוכל ים-תיכוני אותנטי וחוויה תרבותית עשירה. חופשת "הכל כלול" בזקינתוס מאפשרת לנופשים ליהנות מכל מה שהאי מציע ללא דאגות מיותרות, עם גישה חופשית לאוכל, שתייה, פעילויות בידור, ומתקנים מפנקים.
מסע קולינרי בזקינטוס גילוי טעמים ותרבות באי היווני
קולינריה מקומית שמחוברת לאדמה ולים
המטבח של זקינטוס שואב השראה מהמוצרים המקומיים של האי והים שמקיף אותו. בכל פינה תמצאו טברנות קטנות שמציעות מנות המורכבות מהחומרים הטריים ביותר – דגים ופירות ים שנתפסו באותו היום, ירקות עונתיים שנקטפו מהשדות המקומיים ושמן זית איכותי המופק במקום. השימוש בחומרי גלם מקומיים אינו רק בחירה פרקטית, אלא מסורת שעברה מדור לדור במטרה לשמר את הטעמים האמיתיים של זקינטוס.
שמירה על מסורת בישול מקומית
בזקינטוס, הבישול אינו רק פעולה, אלא אמנות ומסורת משפחתית. מתכונים שעברו במשך מאות שנים, מסבתא לנכד, נשמרים בקפידה בכל משפחה וקהילה, והם מבוססים על שיטות בישול מסורתיות שמדגישות את הטעמים המקוריים של חומרי הגלם. כך, ניתן למצוא מנות פשוטות לכאורה, אך מלאות בעומק ובטעמים, כמו תבשילים המבושלים על להבה נמוכה במשך שעות רבות, או מרינדות עשירות המשלבות תבלינים מקומיים, כמו קינמון וציפורן, שמוסיפים למנות טעם חם ועשיר.
חוויית האוכל כמרכז חברתי וקהילתי
האוכל בזקינטוס אינו רק מה שמניחים על הצלחת – הוא חוויה חברתית שמאחדת בין משפחה לחברים. בטברנות המקומיות, אווירה חמה של אירוח משפחתי שורה בכל פינה. המלצרים, לעיתים קרובות בני המשפחה עצמה, מזמינים את המבקרים להתרווח וליהנות מהמזון המקומי בזמן שהם משתפים סיפורים על האי, על ההיסטוריה של המקום ועל המתכונים הסודיים שהועברו במשפחתם. זהו מרכיב חשוב בחוויה של זקינטוס: הכנסת האורחים והחום שנלווים לכל מנה, הופכים כל ביקור לטיול אותנטי ומרגש אל לב התרבות היוונית.
בין המסורתי למודרני – מגוון קולינרי לכל טעם
בזמן שטברנות רבות שומרות על מסורות עתיקות, ישנן גם מסעדות בזקינטוס המציעות גרסאות מודרניות למנות המקומיות. שפים צעירים יצירתיים מתנסים בשילוב בין טעמים יווניים עתיקים לטכניקות בישול מודרניות, תוך שימור הכבוד למסורת. כך, אפשר למצוא מנות שמציגות פרשנות חדשה על המטבח היווני – כמו שילוב של מרכיבים מקומיים במנות עכשוויות או הגשת גרסאות ייחודיות של הקינוחים הקלאסיים.
טעמים שהופכים לחוויות בלתי נשכחות
אם אתם מבקרים בזקינטוס, אל תפספסו את ההזדמנות לטעום את המאכלים המיוחדים של האי. טיול קולינרי בזקינטוס מאפשר לכם לטעום מהיסטוריה שלמה של תרבות ומסורת, מהעושר הפשוט של חקלאות מקומית ועד לשיטות בישול ייחודיות שיצרו טעמים המוכרים רק לאי הזה. זוהי חוויה שמכניסה אתכם ללב החיים של זקינטוס, ומותירה בכם טעם של עוד.
טיפים קולינריים למבקרים בזקינטוס
ותיהנו מחוויה מלאה המשלבת טעמים, ניחוחות ואווירה ים תיכונית נפלאה.בהחלט! הנה מספר טיפים קולינריים שיסייעו לכם למצות את חוויית האוכל בזקינטוס בצורה הטובה ביותר:
- חפשו טברנות מקומיות וקטנות
הטברנות המקומיות ברחבי זקינטוס מציעות חוויה אותנטית יותר לעומת מסעדות תיירותיות גדולות. במקומות אלו תמצאו מאכלים מסורתיים שמבושלים באהבה ומתכונים שעברו במשפחה לאורך דורות. בנוסף, בעלי הטברנה ישמחו לשתף אתכם בסיפורים על האי, המסורת והמנות השונות.
- נסו את היינות המקומיים
בזקינטוס ישנו יין ייחודי המופק מזן ענבים שנקרא "ורדה". זהו יין לבן עם טעמים חמצמצים ועדינים שמושלמים לארוחה ים תיכונית. בקשו במסעדות או בטברנות לטעום את היינות המקומיים – זו דרך נפלאה להכיר את הטעמים המיוחדים של האי.
- בקרו בשווקים מקומיים
השווקים המקומיים בזקינטוס מציעים מגוון תוצרת טרייה, כגון ירקות ופירות עונתיים, גבינות, דגים טריים, שמן זית וזיתים. הביקור בשוק יאפשר לכם לראות את חומרי הגלם המקומיים במלוא הדרם, ולהכיר את הבסיס למנות המסורתיות של האי.
- התנסו במנות עונתיות
המטבח של זקינטוס מתבסס על חקלאות עונתית, ולכן יש מנות מסוימות שמוגשות רק בזמנים מסוימים בשנה. מנות עם ירקות אביביים, דגים שנתפסו בעונה או קינוחים מקומיים המבוססים על פירות הקיץ – כל אלו מציעים חוויה ייחודית לתקופת הביקור שלכם.
- אל תוותרו על קינוחים מסורתיים
קינוחים יווניים הם חלק בלתי נפרד מחוויית האוכל באי. נסו את הלוקומדס (כדורי בצק מטוגנים עם דבש), את הבקלאווה או יוגורט יווני מקומי עם דבש ואגוזים. קינוחים אלו לא רק טעימים אלא גם מציעים הצצה למתכונים מסורתיים שנשמרו לאורך השנים.
- שאלו את המקומיים להמלצות
אחת הדרכים הטובות ביותר למצוא מסעדות מצוינות היא פשוט לשאול את המקומיים. תושבי האי גאים במטבח שלהם וישמחו לכוון אתכם למקומות המומלצים ביותר, שלעיתים אינם מופיעים במדריכי התיירים.
- בקרו בחוות מקומיות ומפעלים משפחתיים
זקינטוס מציע מגוון חוות קטנות ומפעלים משפחתיים בהם תוכלו לבקר ולהתנסות בטעימות של גבינות, שמן זית, יינות, ועוד. זו הזדמנות ללמוד על תהליך הייצור ולרכוש מזכרות קולינריות מהביקור.
- תכננו ארוחה ליד הים
אי אפשר לסיים את הטיול בזקינטוס מבלי להתנסות בארוחה המוגשת עם נוף מרהיב של הים היווני. מסעדות וטברנות רבות באי מציעות מקומות ישיבה ממש על קו החוף, כך שתוכלו ליהנות מארוחה מסורתית בזמן שאתם מקשיבים לגלי הים.
- הזמינו מנות לחלוקה
רבים המאכלים היווניים מגיעים במנות גדולות ומשותפות, ולכן כדאי להזמין מספר מנות ולחלוק עם שותפים לטיול. כך תוכלו לטעום מגוון רחב של מאכלים וליהנות מחוויה קולינרית מגוונת ועשירה יותר.
- התמסרו לחוויה והנאה מהאוכל
בזקינטוס, האוכל הוא לא רק תזונה – הוא חלק מהחוויה, מהאירוח ומהתרבות המקומית. קחו את הזמן להנות מכל ביס, תנו לעצמכם להיסחף לשיחה עם המקומיים,
מאכלים מלוחים שאסור לפספס בזקינטוס
- סופלקי
סופלקי הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר ביוון. מדובר בשיפודי בשר, בדרך כלל חזיר או עוף, אשר מתובלים בתבלינים כמו אורגנו, שמן זית ומעט לימון, ואז נצלים על הגריל. הסופלקי מוגש בתוך פיתה רכה יחד עם ירקות טריים, כמו עגבנייה, בצל וסלט צזיקי על בסיס יוגורט ושום. בגרסאות מסוימות ניתן למצוא גם טחינה. המנה נחשבת לפופולרית במיוחד ביוון בשל הפשטות והטעמים הטריים שלה, והיא אהובה מאוד בקרב תיירים ומקומיים כאחד.
- פטסאדיה
פטסאדיה היא גרסה יוונית למאפה בורקס שמקורו בבולגריה, אך בזקינטוס הוא מקבל טוויסט מקומי. מדובר בלחם ממולא בתרד, בצל ירוק, ולעיתים גם גבינות מקומיות כמו פטה. הבצק פריך ודק יחסית, והתוצאה היא מאפה קליל אך מלא בטעמים מרעננים. בפטסאדיה יש מרקם עשיר וטעמים ייחודיים המגיעים מעשבי התיבול המיוחדים שגדלים באי. זהו מאכל מושלם כחטיף קליל או כמנה ראשונה בארוחה יוונית.
- פאסטיציו
פאסטיציו הוא מאכל פופולרי נוסף דומה ללזניה האיטלקית, אך עם טעמים ותיבול יווני. הוא כולל שכבות פסטה עבות ומיוחדות, בשר טחון מתובל ברוטב עגבניות עשיר, ושכבה עליונה של רוטב בשמל קרמי עם גבינת פרמזן או גבינה יוונית מקומית כמו קפלוטירי. לאחר שמרכיבים את המנה, אופים אותה עד להזהבה של השכבה העליונה, מה שיוצר מרקם קרמי אך יציב. זהו תבשיל אהוב במיוחד בקרב משפחות יווניות, ומגישים אותו באירועים ובארוחות חגיגיות.
- קפאמה
קפאמה הוא תבשיל בשרי מסורתי המוגש בעיקר בתקופות חגיגיות. הוא עשוי מבשר טלה מבושל ביין אדום ומתובל בקינמון, ציפורן ותבלינים נוספים אשר מעניקים לו טעם חם ועשיר. לצד הבשר, משלבים ירקות כמו גזר, בצל ותפוחי אדמה, אשר סופגים את הטעמים של הבשר והתבלינים במהלך הבישול הארוך. הטעם הסופי הוא מעט מתקתק בזכות היין והקינמון, אך יחד עם זאת מלא בעומק ומרקמים. זהו מנה מרשימה שמתאימה בעיקר לארוחות חגיגיות או אירועים מיוחדים.
- קלמרי מטוגן
הקלמרי המטוגן הוא מעדן ימי אהוב בזקינטוס, כמו בשאר איי יוון. מדובר בטבעות דיונון טריות שנצלו ונטחנו קלות, ואז מצפים אותם בקמח או פירורי לחם ומטגנים אותם בשמן חם עד להזהבה. התוצאה היא מנה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, המוגשת עם פלח לימון שמוסיף רעננות לכל ביס. יש שמעדיפים לטבול את הקלמרי ברטבים כמו צזיקי, מיונז או איולי, אך גם בגרסה הפשוטה יותר עם לימון בלבד, הטעם פשוט מושלם.
מאכלים מתוקים שאסור לפספס בזקינטוס
- בקלאווה
הבקלאווה הוא אחד הקינוחים היווניים המוכרים והאהובים ביותר. מדובר בקינוח העשוי משכבות של בצק פילו דקיק, שביניהן שילוב אגוזים קצוצים (בדרך כלל אגוזי מלך, שקדים או פיסטוק) מתובלים בקינמון. לאחר האפייה, שופכים על הבקלאווה סירופ דבש מתוק, שמעניק לה מרקם עסיסי וטעים להפליא. בזקינטוס אפשר למצוא גרסאות ייחודיות של בקלאווה המשלבות גם פירות יבשים כמו תאנים וצימוקים, מה שמעניק לה טוויסט ייחודי ומלא בטעמים מתוקים.
- פאי אגוזים
פאי האגוזים בזקינטוס הוא גרסה עשירה ומלאת טעמים המשלבת אגוזים טחונים עם תוספת דבש וקרמל. מדובר במאפה עשוי מבצק פריך שמכיל מלית נדיבה של אגוזים קצוצים מעורבבים עם דבש ותיבול קל של קינמון. לעיתים קרובות מוסיפים גם גרידת תפוז או לימון, מה שמעניק טעם רענן לקינוח. זהו קינוח מושלם לצד כוס קפה יווני חזק, ומספק חוויה של טעמים מתקתקים ומרקמים פריכים ורכים.
- לוקומדס
לוקומדס הם כדורי בצק קטנים ומטוגנים, אשר נחשבים למעין סופגניות יווניות. לאחר הטיגון, משרים אותם בסירופ דבש חם ומפזרים עליהם קינמון. לפעמים, במיוחד בזקינטוס, מוסיפים גם אגוזים קצוצים מעל. התוצאה היא כדורי בצק פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עם טעם מתקתק ומענג. לוקומדס נחשבים לחטיף מתוק פופולרי ביוון, במיוחד באירועים וחגים, והם אהובים במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד.
- רביולי מתוק
הרביולי המתוק הוא קינוח ייחודי הכולל כיסוני בצק ממולאים בתערובת של אגוזים ודבש, ולעיתים גם מעט גבינה רכה. את הכיסונים מטגנים או אופים עד שהם מזהיבים ומקבלים מרקם פריך, ואז מפזרים עליהם אבקת סוכר או דבש. זהו קינוח שמשלב טעמים של אגוזים עם מרקם קרמי ופריך, ומהווה חוויה מתוקה ונעימה לארוחה או לנשנוש קל.
- יוגורט יווני עם דבש ואגוזים
יוגורט יווני הוא לא רק מרכיב בסיסי בארוחות רבות, אלא גם משמש כקינוח קליל ומרענן. מדובר ביוגורט סמיך ועשיר בטעמים, המוגש לרוב עם דבש טבעי ואגוזים טריים. השילוב של היוגורט החמצמץ עם הדבש המתוק והאגוזים הקראנצ'יים יוצר קינוח מרענן ובריא, מושלם לסיום ארוחה כבדה. בזקינטוס, תמצאו לעיתים יוגורט מקומי עם דבש מיוחד מהאי, שמוסיף עומק טעמים ייחודי לקינוח הפשוט והטעים הזה.
מסעדות אתנטיות ומסורתיות מומלצות בזקינטוס
Prosilio Restaurant
מטבח יווני מודרני באווירה אלגנטית בלב זקינטוס
Prosilio Restaurant היא מסעדת שף מודרנית ויוקרתית בזקינטוס, המציעה שילוב ייחודי של מטבח יווני מסורתי עם עיבודים עכשוויים ומוקפדים. המקום מעוצב בסגנון אלגנטי עם תאורה רכה, מרפסת פתוחה וחלל פנימי מרשים המעוטרים בצמחייה ובפרטים מעוצבים בקפידה. התפריט מתחלף בהתאם לעונות השנה, תוך שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים שנבחרו בקפידה.
למה כדאי לבקר: Prosilio Restaurant היא בחירה מושלמת למי שמחפש חווית אוכל יוצאת דופן בזקינטוס, המשלבת טעמים יווניים מסורתיים עם חדשנות קולינרית. המסעדה מציעה שירות אישי ברמה גבוהה, מה שהופך את המקום לאידיאלי עבור ארוחות רומנטיות, מפגשים עם חברים, או ארוחת ערב חגיגית.
המלצות מהתפריט
ניוקי ביתי עם רוטב כמהין וגבינת פטה, פילה דג ים עם קרם סלק ושמן זית כתית מעולה, צלעות כבש בגריל עם ירקות עונתיים, ולקינוח עוגת שקדים עם גלידת יוגורט ודבש.
כתובת ושעות פעילות
כתובת: Lomvardou 46, Zakynthos, Greece. שעות פעילות: כל יום 19:00–23:30.
Scloubou’s Taverna
טברנה יוונית מסורתית עם אווירה משפחתית חמימה
Scloubou’s Taverna היא טברנה מקומית בזקינטוס המציעה חווית אוכל יוונית אותנטית ומסורתית עם אווירה משפחתית ונינוחה. הטברנה מעוצבת בסגנון כפרי פשוט עם פרטי עץ וריהוט קלאסי, וממוקמת באזור שקט המעניק תחושת נוחות ושלווה. בתפריט ניתן למצוא מגוון מנות יווניות אהובות המוכנות בעבודת יד, עם דגש על שימוש במרכיבים טריים מהאי.
למה כדאי לבקר: Scloubou’s Taverna היא המקום המושלם למי שמחפש ליהנות מארוחה יוונית מסורתית באווירה חמימה וידידותית. השירות האישי והמנות הנדיבות הופכים את הביקור לחוויה כיפית ומשפחתית, המתאימה לכל מי שרוצה להרגיש את האירוח היווני האותנטי.
המלצות מהתפריט
מוסקה יוונית קלאסית עם שכבות חצילים ותפוחי אדמה, סופלקי עוף על הגריל עם צזיקי טרי, קלמרי מטוגן עם לימון, וסלט יווני עשיר עם עגבניות, מלפפונים וגבינת פטה מקומית.
כתובת ושעות פעילות
כתובת: Keri Road, Zakynthos, Greece. שעות פעילות: כל יום 12:00–22:00.
To Ladofanaro on the Beach
חווית אוכל יוונית אותנטית על חוף הים
To Ladofanaro on the Beach היא מסעדה ייחודית הממוקמת ממש על קו החוף בזקינטוס, ומציעה שילוב מושלם של מנות יווניות אותנטיות עם נוף ים מרהיב. המסעדה מעוצבת בסגנון חופי ונינוח עם מרפסת פתוחה המאפשרת לסועדים ליהנות מהבריזה ומהנוף הישיר לים. תפריט המסעדה כולל מגוון רחב של דגים טריים, פירות ים ומנות גריל, עם דגש על מרכיבים מקומיים טריים וטעימים.
למה כדאי לבקר: To Ladofanaro היא בחירה נהדרת לארוחה נינוחה עם נוף לים ולחוויית אוכל יוונית באווירה מרגיעה. המקום מתאים במיוחד לארוחות ערב רומנטיות מול השקיעה או לארוחת צהריים קלילה לאחר בילוי בחוף. השירות האדיב והמיקום הייחודי הופכים את החוויה לבלתי נשכחת.
המלצות מהתפריט
דג דניס צלוי עם עשבי תיבול, סלט יווני עשיר עם זיתים וגבינת פטה, קלמרי בגריל בליווי רוטב לימון ושום, ולקינוח – יוגורט יווני עם דבש ופירות טריים.
כתובת ושעות פעילות
כתובת: Agios Sostis Beach, Zakynthos, Greece. שעות פעילות: כל יום 12:00–22:30.
Ole Ole Restaurant
מטבח ים-תיכוני ובינלאומי באווירה נינוחה וכיפית
Ole Ole Restaurant היא מסעדה פופולרית בזקינטוס המציעה שילוב של טעמים ים-תיכוניים ובינלאומיים, עם דגש על מנות טריות ואווירה צעירה ותוססת. המסעדה מעוצבת בסגנון מודרני ונעים, עם מרפסת חיצונית גדולה המאפשרת ליהנות מהאוויר הפתוח ומאווירת החוף. תפריט המסעדה כולל מגוון רחב של מנות כמו פסטות, פיצות, בשרים על האש, ודגים טריים, מה שהופך אותה לבחירה מושלמת עבור קבוצות ומשפחות עם טעמים מגוונים.
למה כדאי לבקר: Ole Ole היא בחירה מצוינת לארוחה קלילה ומהנה עם חברים או משפחה, בזכות האווירה הנינוחה והתפריט המגוון שמתאים לכל אחד. השירות הידידותי והאווירה החמה הופכים את המקום לפופולרי בקרב תיירים ומקומיים כאחד.
המלצות מהתפריט
פיצה מרגריטה עם בזיליקום טרי, פסטה פירות ים ברוטב שמנת שום, סטייק אנטריקוט בגריל עם ירקות צלויים, וקינוח טירמיסו עשיר.
כתובת ושעות פעילות
כתובת: Argassi, Zakynthos, Greece. שעות פעילות: כל יום 12:00–23:00.
Varkarola
מסעדה יוקרתית על חוף הים עם מטבח יווני-ים תיכוני
Varkarola היא מסעדה אלגנטית ומסוגננת בזקינטוס, השוכנת על קו החוף ומציעה שילוב של טעמים ים-תיכוניים ויווניים עם דגש על איכות ופרזנטציה מוקפדת. העיצוב היוקרתי של המסעדה כולל מרפסת חיצונית רחבה המשקיפה לים, עם תאורה רכה ואווירה רומנטית המאפשרים לסועדים ליהנות מהנוף המרהיב ומהשקיעות הקסומות של זקינטוס. התפריט במסעדה מתעדכן בהתאם לעונה וכולל דגים ופירות ים טריים, בשרים עסיסיים, ומנות עשירות בניחוחות ים-תיכוניים.
למה כדאי לבקר: Varkarola היא הבחירה המושלמת לארוחת ערב רומנטית או לאירועים מיוחדים בזכות האווירה היוקרתית והשירות האדיב והמקצועי. האיכות הגבוהה של המנות והנוף לים הופכים את החוויה כאן לבלתי נשכחת, ומתאימים במיוחד לחובבי אוכל גורמה.
המלצות מהתפריט
סשימי טונה טרי עם רוטב הדרים, פילה דניס צלוי עם ירקות עונתיים, צלעות טלה ברוטב יוגורט ומלפפונים, ולקינוח – עוגת לימון עם קרם מסקרפונה.
כתובת ושעות פעילות
כתובת: Tsilivi Beach, Zakynthos, Greece. שעות פעילות: כל יום 13:00–23:00.
מה חובה לאכול שמבקרים בזקינטוס? יש מאכלים מקומיים שכדאי לנסות? כל מה שרציתם לשאול על מה לאכול בזקינטוס
הייחוד של המטבח בזקינטוס בהשוואה למטבח היווני הכללי טמון במסורת המורשת המקומית, בשיטות הבישול ובחומרי הגלם הייחודיים לאי. הנה כמה מהמאפיינים הבולטים המבדילים את הקולינריה בזקינטוס:
- השפעות ונציאניות באיונים
זקינטוס, כמו יתר איי הים היווני, הושפע מהשלטון הוונציאני ששלט באזור במשך כ-300 שנה. ההשפעה הזו ניכרת במיוחד במנות המקומיות שמשלבות טעמים ומרקמים המזכירים את המטבח האיטלקי, כמו תיבול ביין ושימוש נרחב בתבלינים כמו קינמון וציפורן בתבשילים בשריים, לדוגמא בתבשיל ה"קפמה" המקומי.
- מנות עשירות בתיבול מתקתק
אחד המאפיינים הייחודיים בזקינטוס הוא השימוש בתבלינים מתקתקי-ארומה כגון קינמון, אגוז מוסקט וציפורן, במיוחד בתבשילי בשר. טעמים אלו מעניקים למנות עומק וחום ומבדילים אותן מהמזון היווני המסורתי הנוטה להיות מלוח או חמצמץ יותר.
- שימוש רב בחומרי גלם מקומיים
המטבח בזקינטוס מבוסס מאוד על חומרי גלם מקומיים: שמן זית מהאיכותיים ביוון, דגים ופירות ים טריים מהים היווני, וירקות עונתיים הגדלים באי. הגבינות המקומיות, כמו גבינת קפלוטירי, נפוצות במנות רבות ומוסיפות טעם עשיר וייחודי למטבח המקומי.
- מנות עונתיות בהתאם לתקופת השנה
באי נהוג להקפיד על עונתיות באוכל – ירקות ופירות טריים שנקטפים באי בהתאם לעונה, ותפיסות של דגים ומאכלי ים בהתאם לתקופות. כך ניתן למצוא מנות שמותאמות לעונות השנה, דבר שמעמיק את החיבור בין תושבי האי לטבע ומשמר את המסורת הקולינרית של שימוש במוצרים הזמינים ביותר.
ההבדלים בין טברנה משפחתית למסעדה תיירותית בזקינטוס בולטים באווירה, באוכל, ובחוויה הכוללת המתקבלת בכל סוג של מקום:
- האווירה והעיצוב
- טברנה משפחתית: מדובר במקומות קטנים, לרוב מנוהלים על ידי משפחה מקומית, עם עיצוב פשוט ולא מתוחכם. הריהוט בסיסי, לעיתים קרובות משולב עם פריטים מסורתיים, ובחוץ ישנם כסאות עץ ושולחנות פשוטים. האווירה היא ביתית ונעימה, ורבים מהמקומיים אוכלים שם בעצמם.
- מסעדה תיירותית: מסעדות תיירותיות בזקינטוס ממוקמות לרוב במרכזי תיירות פופולריים או קרוב לחופים. העיצוב שלהן מודרני ומוקפד יותר, עם תשומת לב לפרטים, תאורה ואווירה מותאמת לתיירים. הן בדרך כלל שואפות לייצר חווית אוכל יותר מסוגננת ומלוטשת.
- האוכל
- טברנה משפחתית: בתפריט של הטברנה המשפחתית תמצאו מאכלים מסורתיים המתבססים על מתכונים מקומיים שעוברים מדור לדור. האוכל מבושל בצורה ביתית ומקפיד על חומרי גלם מקומיים וטריים. מנות כמו סופלקי, מוסקה, פסטיציו וקלמרי מטוגן יהיו לרוב פשוטות אך טעימות מאוד, והן מוגשות במנות גדולות המיועדות לחלוקה. התפריט משתנה בהתאם לעונה וההיצע המקומי, והמנות המוצעות הן אלו שהמשפחה מתמחה בהן.
- מסעדה תיירותית: המסעדות התיירותיות מציעות לרוב מגוון רחב יותר של מנות כדי למשוך קהל מגוון, ולכן אפשר למצוא בהן תפריטים עם השפעות בין-לאומיות כמו פיצות, המבורגרים ומאכלי ים במגוון סגנונות. האוכל יהיה לרוב מעודן יותר מבחינת ההגשה והאסתטיקה, ומיועד לתת תחושת יוקרה או קלאסיות, גם אם לפעמים על חשבון אותנטיות.
פסטלי
פסטלי הוא חטיף מתוק נוסף המורכב משומשום ודבש. לעיתים מוסיפים גם אגוזים או שקדים למרקם נוסף. את התערובת מעבירים לתבנית שטוחה, חותכים למלבנים ומשאירים להתייבש. הפסטלי פופולרי כקינוח קליל, מזין ומעט פריך שמחזיק מעמד לאורך זמן, מה שהופך אותו לחטיף מצוין גם במהלך טיולים.
יוגורט יווני עם דבש ואגוזים
יוגורט יווני סמיך מוגש עם דבש ואגוזים טריים נחשב לקינוח פשוט אך מסורתי ואהוב. הטעם העדין של היוגורט, עם החמיצות הקלה שלו, משתלב מצוין עם המתיקות של הדבש והקראנץ' של האגוזים, ומציע חוויית טעם מרעננת וקלה, במיוחד לאחר ארוחה גדולה.
רביולי מתוק
בזקינטוס יש גרסה ייחודית של קינוח רביולי מתוק – כיסוני בצק קטנים ממולאים באגוזים ודבש, ולעיתים גם מעט גבינה מתוקה. הכיסונים מטוגנים עד להזהבה ומוגשים חמים, כשמעליהם מפזרים אבקת סוכר או מזלפים עוד דבש. זהו קינוח מפנק שמשלב מרקמים רכים ופריכים עם מתיקות עדינה.
קולוראקיה
אלו הם עוגיות יווניות מסורתיות הנאפות לרוב סביב תקופת החגים, אך תמצאו אותן גם במהלך השנה בבתי קפה ובטברנות בזקינטוס. הקולוראקיה מתובלות בדרך כלל בתמצית וניל או שומשום, ולעיתים טובלים אותן ביין או אוזו לפני האפייה. מרקמן פריך והן מצוינות לצד תה או קפה.
בזקינטוס, הממוקמת בים היוני, ישנו שפע של דגים ומאכלי ים טריים שמככבים במטבח המקומי. להלן סוגי הדגים ומאכלי הים הנפוצים ביותר שתוכלו למצוא במנות המקומיות:
- ברבוניה (Red Mullet)
ברבוניה הוא דג קטן אדמדם, הנחשב למעדן במטבח היווני. לרוב מטגנים את הברבוניה בשלמותו ומגישים אותו עם פלחי לימון ומעט מלח. מדובר בדג עם טעם עשיר ומעט מתקתק, והוא נפוץ מאוד בטברנות ובמסעדות ברחבי זקינטוס.
- דג דניס (Sea Bream)
הדניס הוא דג לבן הנפוץ מאוד בים התיכון ובים היווני. בזקינטוס, לרוב מכינים אותו בגריל עם שמן זית, עשבי תיבול מקומיים כמו אורגנו ומיץ לימון. טעמו עדין ומרקמו עסיסי, והוא מהווה מנה פופולרית בכל רחבי יוון.
- דקר (Grouper)
הדקר הוא דג גדול ובשרני שמככב במנות כמו תבשילים ונזידים. לרוב מבשלים אותו ביין, עגבניות ותבלינים ים-תיכוניים, והבשר העבה שלו סופג היטב את כל הטעמים. הדקר הוא אחד מהדגים הנפוצים במסעדות המסורתיות בזקינטוס והוא נהנה מפופולריות רבה.
- קלמרי (Squid)
קלמרי הוא מאכל ים נפוץ בזקינטוס, ומוגש לרוב מטוגן או בגריל. הקלמרי המטוגן מגיע כטבעות פריכות עם מעט מיץ לימון מעל, בעוד שקלמרי בגריל מתובל לרוב בשום ושמן זית. הקלמרי הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח של זקינטוס, והוא מנה אהובה בקרב תיירים ומקומיים כאחד.